Header Ads

Seo Services

វិធីធ្វើកង្កែបបោក


គ្រឿងផ្សំ ៖

  1. កង្កែបធំ 3 ក្បាល
  2. សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ 150ក្រាម
គ្រឿង ៖
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ 2 ស្លាបព្រាបាយ (ហាន់អោយល្អិត)។
  • ខ្ទឹមស 4 កំពិឹស ខ្ទឹមក្រហម 4 កំពឹស។
  • រំដេង 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ (ហាន់អោយល្អិត)។
  • រមៀត 1 ភាគ 2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ។
  • ម្ទេសឆ្អើរ 3 ផ្លែ (ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់)។
  • សំបកក្រូចសើច 1 ភាគ 4 ។
  • សណ្តែកដីលីង 1 ភាគ 2 ពែង (បុកកុំអោយម៉ត់)។ 
  • ស្កស 2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ។
  • ទឹកត្រី 1 ស្លាបព្រាបាយ។
  • អំបិល 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ។

របៀបធ្វើ ៖

យកគ្រឿងមកបុកអោយម៉ត់ល្អហើយដាក់ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំចូល ហើយបន្តបុកថ្នមៗរហូតដល់វាលាយចូលគ្នាសព្វល្អ។ 
យកកង្កែបមកធ្វើ កាត់ចុងដៃ ចុងជើង កាត់ក្បាល ព្រលាត់ស្បែកចោល ហើយលាងអោយស្អាត (កុំវះពោះ)។
យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ សណ្តែកដីលីងមកលាយច្របល់ជាមួយគ្រឿងអោយសព្វល្អ រួចញាត់វាចូលក្នុងពោះកង្កែប ហើយយកតំបុតឬស្សីមកគាប ឬចន្ទាសអាំងសាច់ ហើយដាក់អាំងរហូតដល់ពណ៌ឡើងក្រឡាត។


No comments:

Powered by Blogger.